07 januari 2009

Julgodis!

Pust. Helgerna är över för den här gången.

S har legat bra i blodsocker, bara ett par "höga dagar", men vi vet vad det beror på. Inget alarmerande högt i alla fall. Så en hel del låga värden - några med rekyler, några utan. Men blodsockret hoppar en del, fortfarande. Kanske är inte långtidsdosen helt optimal. Nåja, S växer fortfarande så det ska inte vara något problem.

Vi gjorde saffransbullar där drygt hälften av mjölet byttes ut mot fullkornsvetemjöl. De fungerade inte så bra - S kompenserade för lite för det socker som ändå finns där.

Ischoklad stod högt på S önskelista. Vi tog en hel av Cloettas ljusa, sockerfria (100 g) och en halv av den mörka, sockerfria (50 g) och 75 g kokosfett. Chokladen och fettet smältes i en bunke ovanpå en kastrull med vatten. Jag var lite orolig för att chokladen skulle smaka beskt pga. sötningsmedlen och värmen, så jag började smälta den innan vattnet kokade.

Det gick alldeles utmärkt att göra så. Chokladen blev ljuvlig.

Inga kommentarer: