19 januari 2008

Blodsocker, blodsocker och lite mat

Jag har en besöksräknare här, från Statcounter. Den räknar inte bara hur många som besöker sidorna, utan också t.ex. vilka sökord som får besökare att komma hit. Det i särklass vanligaste sökordet är blodsocker, i olika varianter. Och näst vanligast är att söka på diabetes i kombination med mat, barn, humör, tonåringar och bloggar. Jag tycker det är jätteroligt att det börjar hitta hit lite besökare! Välkomna hit!

Sökorden förvånar mig inte ett dugg. Diabetes handlar ytterst om att ta kontrollen över sitt blodsocker. Det sker genom medicinering, motion, planering och mat. Diabetes handlar ibland nästan bara om blodsocker, tycker jag, blodsocker blodsocker och åter blodsocker. Och varför det inte blev som det var tänkt - varför sjunker det trots att vi minskade insulindosen/varför stiger det trots att vi är på badstranden?

Vi blir bättre och bättre på att stötta S kämpande mot för högt och för lågt blodsocker. S blir duktigare och duktigare på att kämpa och avgöra insulindos. Men mitt i allt kämpande, mitt i allt blodsocker, gäller det att inte tappa bort vem S är - S är S och inte sin diabetes. För närvarande verkar S väldigt trött på diabetesen. Men humorn finns där. S bubblade nästan över av skratt häromdagen, och jag fick höra följande:
- Vet du vad vampyrerna har i kaffet?
- Blodsocker!!!

3 kommentarer:

ulrika_m sa...

*gapskratt* Blodsocker! Helt underbart! Det ska jag genast berätta för dottern med diabetes! Tack! :)

Förälder sa...

Ja visst är den bra! Lite extra kul för en diabetiker som faktiskt vet vad det är.

ulrika_m sa...

Tjyvade med mig den historien till en direktsänd intervju om diabetes på Radio Dalarna för några veckor sedan, tusen tack för lånet!

Om du vill lyssna så finns intervjun här några dagar till (börjar sådär 5 min in i sändningen): http://www.sr.se/webbradio/?type=broadcast&Id=977578&BroadcastDate=&IsBlock=0