28 juli 2007

Alltid en orsak

Höga blodsocker har alltid en förklaring. De här förklaringarna har stämt på S:
  • För lite insulin kvar i Lantus-ampullen (långtidsverkande) och glömt att titta efter före injektion.
  • Insulin har förvarats för nära kylskåpsväggen så det har frusit sönder.
  • Ätit saker som innehåller mer socker än beräknat.
  • Rört på sig mycket mindre än beräknat.
  • Stress.
  • Feber. (Absolut vanligast!)
Den här gången är det feber som gör att sockret höjs så mycket hela tiden.

Och jag som var så glad över de låga värdena häromnatten; trodde verkligen att nu, nu har vi fått till rätt insulindos äntligen.

Vad vi gör åt det? Mäter ofta och ger mer insulin. Och är tacksamma för att det finns Fun light-saft helt utan socker.

(grrr, varför publiceras inte sista tomma raden för???)

Inga kommentarer: